keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

2. Mikä maksaa?

Tässä tokassa osassa kerrotaan mitä kaikkea maksettiin tästä matkasta. Laitetaan arviolta myös mitä mikäkin makso, jotta pystyy sit näkemään paljon tää lysti maksaa. Hinnat on pyöristetty hieman ylöspäin, koska mielummiin yläkanttiin ku alakanttiin.

Tätä matkaa varten mei piti ottaa aika liuta rokotteita. Otettin yhteensä 8 rokotetta, joista muutama oli ilmasia. Muista rokotteista piti maksaa, eikä ne ollu mistään halvimmasta päästä. Laitetaan rokotteen perään paljonko se maksoi noin suurinpiirtein kuitenkin niin, että hintaa on pyöristetty ylöspäin.

Matkaa varten otettiin seuraavat rokotteet:
1. A-hepatiitti (60 euroa x2)
2. B-hepatiitti (ilmainen, koulun puolesta, jos lähtee harkkaan Euroopan ulkopuolelle)
3. Lavantauti (35 euroa)
4. Meningokokki (65 euroa)
5. Kolera (57 euroa)
6. Kausi-influenssa (ilmainen, koulun puolesta)
7. Keltakuume (55 euroa)
8. Jäykkäkouristus (ilmainen)

Sen lisäks, että meihin pumpattiin aimo liuta rokotteita, matkaa varten otettiin myös läjä lääkkeitä. Kallein lääkkeistä oli malarian estolääke. Valittiin kolmesta meille esitetystä estolääkkeistä se kallein, malarone. Muita vaihtoehtoja oli antibiootti tai lariam. Malarone maksaa 60 euroa 12 pillerin paketti ja koska estolääkitystä pitää syödä koko tän kolmen kuukauden ajan + viikko matkan jälkeen Suomessa, jouduttiin myö pulittamaan lähes 540 euroa. Meil on tääl siis mukana 9 pakettia malaria pilsuja...

Myös, jos sattuu olemaan allergikko, allergialääkkeet on hyvä ottaa mukaan. Ne maksaa sen mitä maksaa, mutta esimerkiksi 30 kappaleen histec paketti maksaa vajaa 10 euroa.Lisäksi kustannuksia toi myös erilaiset lääkerasvat. Tänne on myös hyvä ottaa mukaan kaiken varalta ihan perus Aqualan L. Otettiin ensimmäisen kuukauden ajan joka aamu maitohappobakteeripilleri, joten myös niistä kertyi matkan hintaan muutama kymppi.

Lääkkeet ja rokotteet, kun on nyt saatu alta pois ja terveys on taattu, voidaan siirtyä itse matkustuskustannuksiin. Lentolippuja saa netistä ostettua jos jonkilaiselta sivulta. Niitä ostaessa kannattaa olla erityisen tarkka (voidaan sanoa tää syvällä kokemuksen rintaäänellä!!). Vaikka jollain sivulla luvattaisiin todella halvalla lentoliput, niin se ei välttämättä ole se luotettavin paikka. Lisäksi extrahintaa halpoihin lentolippihin tuodaan esimerkiksi sillä syökö lennolla, haluaako lentolipuille vakuutusta tai haluaako tuoda lennolle mukanaan lisälaukkuja.

Myö ostettiin loppupeleissä lentoliput Kilroyn kautta ja voidaan lämpimästi suositella sitä! Lippujen oston kanssa ei ollu mitään ongelmia. Ostettiin liput noin 3 kuukautta ennen matkaan lähtöä. Pulitettiin niistä noin 822 euroa meno-paluulta ja yhdellä vaihdolla. Lennettiin tänne ja lennetään täältä poiskin Qatar airwaysillä, ja myös tätä voidaan suositella. Nousut ja laskut oli niin pehmeitä ettei niitä melkein huomannut. Lisäksi ruoka oli hyvää ja sitä tarjottiin vähän väliä.

Koska tultiin suorittamaan tää harkka järjestön kautta, maksettiin tälle järjestölle mein täältä olosta (ruuista, sähköstä, netistä, suihkuista...) 2211 euroa + mahdolliset siirtomaksut, koska raha laitetaan ulkomaalaiselle tilille. Summa kuulostaa isolta, mutta kun sen jakaa kolmelle kuukaudelle ja ottaa huomioon mitä kaikkea sillä summalla saa, ei se ole enää niin suuri.

Kilimanjaron lentokentälle tullessa mein piti hankkia viisumi kolmelle kuukaudelle. Business visa 90:lle päivälle makso 250 USD eli noin 205 euroa. Viisumin hankkiminen oli oma operaationsa, koska hakemus oli hieman epäselvä, mutta onneksi lentokentällä oli ihania, auttavaisia ja nauravaisia työntekijöitä ketkä auttoivat meitä hymyssä suin hakemuksen täyttämisessä.

Ennen matkaa on myös hyvä tarkistaa onko vakuutukset kunnossa ja tarvitseeko passia uusia. Matkavakuutus maksaa noin 100 euroa vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksen laajuudesta riippuen. Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Uusi passi maksoi about  52 euroa + uusi passikuva

In total: lähes 4 300 euroa (mukaan ei ole laskettu allergialääkkeitä/muita henkilökohtaisia lääkkeitä tai maitohappobakteereita eikä passikuvaa)

Ton verran meni siis ennen tänne tuloa, ja toki sitte täällä kuluu rahaa ja sitä on hyvä varata jonkun verran mukaa. Koska ruuat tulee kolmesti päivässä tän järjestön kautta nii niihin ei oo meillä hirveesti rahaa menny. Mietittiin että kaikkiin meiän hömpötysostoksiin (herkut, ravintolakäynnit, hupihommat) niin meillä on menny rahaa noin 175 euroa kuukaudessa.

Sen lisäksi ollaan tehty muutamia retkiä, joista kallein oli safari n. 300 euroa, meiän safari oli tosin vain kahden päivän mittanen, pitemmät maksaa toki sitten enemmän.  Retki hot springseille maksoi n. 30 euroa ja kahviplantaasi+ vesiputous oli n. 50 euroa. 

Yhteensä täällä meillä on siis menny rahaa kolmen kuukauden aikana noin. 900-1000 euroa. Myös nää kannattaa ottaa huomioon matkaan valmistutuessa, jottei sitten tuu ylläreitä.

- Justina ja Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Voin jo haistaa makkaramakaroonimössösössön ja maistaa juuston maun suussani!"

Nyt on ollu mei viimenen viikko Moshissa eikä tää kyllä ihan ollu sellanen viikko mitä myö oltiin kuviteltu. Tansania pääs yllättämään ja me...