lauantai 6. tammikuuta 2018

Ensimmäisen viikon fiilikset

Kohta on ensimmäinen kokonainen viikko vierähtänyt täällä Moshissa. Molemmat ollaan kotiuduttu tänne TVL-taloon hyvin. Täällä talolla on meidän lisäksi 8 muuta suomalaista, joten osasyy nopeaan kotiutumiseen lienee se, että on koko ajan saanut puhua suomea. Lisäksi Tanzania Volunteersin työntekijät ovat olleet aivan ihania ja auttaneet meitä, jos on tullut kysymyksiä.

Vaikka elo ja olo on täällä ollut ensimmäisen viikon aikana kuin unelmaa, Justina koki jo heti ensimmäisenä yönä kauhun kokemuksia. Juuri ennen kuin oltiin käymässä nukkumaan Justina teki ensi kohtaamisen paikallisen buibuin (hämähäkin) kanssa. Hämähäkkikammosta huolimatta Jusu selvisi siitä silti voittajana ja buibui sai hatkat. Myös seuraavana päivä koeteltiin hieman länkkäriä, kun meidän huoneesta Justinan rinkan alta löytyi pienen pieni lisko/gekko.

Ensimmäisen yön pelastus  ✌

Meidän huoneessa vieraillut lisko.

Majoitutaan siis täällä TVL-talolla/hostellissa. Saamme täällä talolla 3 ateriaa päivässä (aamupala, lounas ja päivällinen). Myö asustetaa kahden hengen huoneessa, joka on juuri rempattu tai ainakin maalattu sillä huoneessa leijuu maalin lemu. Sängyissä on hyttysverkot/prinsessaverkot, joihin suihkutettiin venäläistä 15 päivää kestävää myrkkyä jottei mitkään ötiäiset tule varmasti lähelle. Täällä talolla on huoneiden lisäksi tällä hetkellä 2 vessaa ja 2 suihkua, oleskelutila ja keittiö.

Sen lisäksi, että ensimmäisenä iltana koettiin kauhunhetkiä buibuin takia, tuli huomattua myös kuinka itsestäänselvyytenä on pitänyt suihkusta lämpimän veden tulemista. Ensimmäisenä iltana nimittäin odotettiin 30 minuuttia suihkussa veden tulemista ja sitten kun sitä vihdoin tuli, se oli jääkylmää. Täällä lämmin vesi ei siis ole itsestäänselvyys, ja Paula ei olekaan täällä päässyt vielä nauttimaan lämpimistä suihkuista, vaan joka kerta on tullut kylmää tai jääkylmää vettä. Justina sen sijaan on päässyt tästä luksuksesta nauttimaan.

Kuva on otettu mei huoneen kerrossängystä
Tämä viikko on ollut ns. orientaatioviikko, jolloin meille on kerrottu talon tavoista, opetettu swahilia ja neuvottu mm. pankkiautomaattien käytöstä, kaupungilla liikkumisesta sekä soveliaasta pukeutumisesta. Swahilin kieli on ollut mielenkiintoista ja helppoa. Swahilissa kielioppi on helppo, vain sanastoa pitäisi opetella. Sanasto on suomalaisen korvaan hauskan kuuloista ja samoja sanoja löytyy eri merkityksellä. Esimerkiksi yksi hauska sana on maharage, mikä tarkoittaa suomeksi papua. 😂  Eilen meille opetettiin miten kellonajat kerrotaan Tansaniassa. Täällä kello on 12-tuntinen ja päivä alkaa aamulla kello 07:00, kun aurinko nousee. Eli paikallinen sanoisi aamulla kello 07:00, että kello on 01:00. Kun kello on Suomessa 15:00, tansanialaisen mukaan kello on 09:00. Hieman meinasi eilen kellonaikoja opetellessa aivot nyrjähtää, mutta eiköhän sen opi tässä kolmessa kuukaudessa. 😄

Swahilin oppitunnilla.




















Täälläpäin maailmaa kaikki hyvin <3

- Paula ja Justina

2 kommenttia:

  1. Hämmentävää tuo kelloaika juttu 😶
    Miten ihmeessä voi olla oikeaan aikaan yhtään missään jos kello kulkee noin? Jos tein harkka-aika alkaa kasilta niin täh?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida välil paikallisetkaan osata tulkita kelloa, kun tulevat ja menevt omia aikojaan :D

      Poista

"Voin jo haistaa makkaramakaroonimössösössön ja maistaa juuston maun suussani!"

Nyt on ollu mei viimenen viikko Moshissa eikä tää kyllä ihan ollu sellanen viikko mitä myö oltiin kuviteltu. Tansania pääs yllättämään ja me...